Buruk dan Baiknya Kedudukan Tahi Lalat

Rata-rata manusia mempunyai tahi lalat. Tahi lalat terdiri dari pelbagai jenis. Ada yang berbentuk kutil, dot, berwarna hitam, coklat atau merah kehitaman.

MAKSUD TAHI LALAT DI BELAKANG BADAN, TENGKUK, BAHU
Tahi lalat yang tumbuh di belakang badan, tengkuk dan antara bahu mendatangkan beban hidup yang tidak berkesudahan seperti sering dilanda masalah kewangan, tegang dan panas dalam hubungan kekeluargaan, masalah rumahtangga, halangan jodoh dan sering rasa tertindas dan tekanan serta penyakit mudah datang dan susah untuk dipulihkan.

MAKSUD TAHI LALAT DI DADA
Tahi lalat di dada (di antara leher hingga ke puting payudara) menandakan seseorang itu mudah ditipu wang ringgitnya, malah boleh menjadikan ia muflis akibat di tipu. Orang yang terdekat menipu kehidupannya adalah kawan-kawan yang rapat. Kawan-kawan hanya berkawan dengannya di atas adanya kepentingan.

MAKSUD TAHI LALAT DI ANTARA PUSAT KE ALAT SULIT
Jika peranakan wanita (rahim) menjadi lemah boleh mengakibatkan keguguran bila mengandung, masalah dalaman di dalam perut, masalah gangguan tenaga batin (lemah, tidak bernafsu, dan lain-lain). Sekiranya dia seorang lelaki boleh mengakibatkan sperma lemah, kurang tenaga batin.

MAKSUD TAHI LALAT DI PIPI KIRI ATAU KANAN
Orang begini percakapannya sentiasa ingin menang, tidak mahu mengalah sekalipun dia tidak boleh diterima oleh orang lain. Hubungan dengan pasangan boleh tegang dan panas kerana perbalahan percakapan. Tahi lalat juga adalah tempat makhluk halus bertenggek, menumpang pada diri seseorang itu. Ia menjadikan orang itu mudah di dekati makhluk halus, di rasuk, mudah dimasuki oleh sihir-sihir.

Tahi lalat boleh dianggap penyakit yang boleh memudaratkan diri. Bermula dengan namanya TAHI  nama NAJIS dan LALAT  nama serangga yang juga NAJIS. Membuang tahi lalat haruslah dilihat pada sudut kesihatan dan kesejahteraan diri. Apabila kita ingin membuang tahi lalat, pandang dan lihatlah pada sudut penyakit dan kesihatan samada dalam mata kasar mahupun halus, maka hukum membuangnya harus. Namun harus kita ingat selalu, Allah s.w.t. tidak akan merubah nasib seseorang itu melainkan ia merubahnya sendiri.

About Farit Ismeth Emir

Speak Your Mind

*

Click here to get the Free Goodies