Petua Berfesyen Untuk Lelaki

1. Sentiasa Jadi Diri Sendiri – Pilih pakaian dan aksesori yang anda fikirkan menarik, bukan semata-mata mengikut trend fesyen. Bila berfesyen, pastikan memilih yang bersesuaian dengan umur, potongan tubuh badan, imej dan personaliti serta mengambil kira acara, majlis dan lokasi.

2. Jangan Berlebihan – Jangan terlebih dalam berfesyen. Anda tidak perlu gayakan semua pakaian dan aksesori popular dalam satu masa. Ia kelihatan pelik dan janggal. Anda tidak perlu membazir, memadai membeli beberapa pakaian yang trendy mengikut musim. Kemudian, suai dan padan dengan item fesyen asas yang terdapat di dalam wardrobe anda.

3. Suai dan Padan – Pakaian baharu yang sesuai dipraktikkan suai padan bersama item fesyen lama secara bijak dan kreatif. Selalunya, kaedah ini membantu menyuntik penampilan yang lebih menarik dan segak. Ia menjimatkan wang anda.

4. Rancang Beli-belah Anda – Sebelum anda bercadang untuk membeli pakaian ataupun aksesori baharu, tanya diri sendiri sama ada anda membelinya kerana ia barang terkini atau kerana anda betul-betul memerlukannya? Jika anda membeli hanya kerana jenama barangan tersebut, lupakan sahaja kerana lama-kelamaan anda kurang menyukai pakaian itu.

About Farit Ismeth Emir

Speak Your Mind

*

Click here to get the Free Goodies